Vad är det för en dag....?

Jo det är liams födelsedag!! Grattis, grattis min älskade son. Hela 6 månader är du nu och redan bäst i världen! Du har hunnit med att ta världen med storm och charma skjortan av folk. Hurra för världens bästa Liam!!


Härliga dagar

Massa promenader med härliga mammor. Barnvagnsmaffian på språng! Luncher och fika och sångstunder och ännu mera poromenader! Har inte gått såhär mycket på väääldigt länge. Heja på!! Läkartiden blev flyttad men lillens skalle ser bättre ut så det gör inte så mkt. Smörja till tusen och hålla extra rent är det som gäller! Vi kämpar på med nätterna och det går hyfsat men inatt var det lite extra kinkigt, men det är framsteg hela tiden:D

På söndag drar Vevve till thailand bara sådär. Impuls! Hur i helskotta kan hon lämna mig här hemma. Kan inte förstå hur hon skulle vilja det. Hon kunde ju resa av sig innan hon lärde känna mig tycker jag! Jäkla avis jag är;) Sola, bada och njuuuuuuut till tusen min underbara vän för det är du värd!!

puss



Jäkla skorv!

Jag är så trött på denna envisa skorv!! Allt hans fina bebishår trillade av med skorven men nu börjar han få en ny kalufs. Lilla skrutten har haft skorv ända sedan han var mini och det kommer bara tillbaka. Han blir också jättetorr om huvudet och har torrfläckar vid tårna. Jag smörjer som en galning med olika krämer och oljor med han är fortfarande röd om huvudet och torr om tosserna. Syns inte så jättebra på bilderna. Imorn ska vi till BVC och träffa barnläkaren så hon får ta sig en titt. Han verkar ju iallafall inte lida av det.


Liam knatar på i sin stol. Tog bort musikpanelen för jag blev gaaalen men den åker på emellanåt!!  När han fick morgongröten idag sittandes i stolen var han så ivrig att han började hoppa runt i stolen:) Han är en riktigt glad skit. En glad skit som älskar sin röda stol.

Lite nya saker som korven gör är att hålla ute gripklon så fort man lyfter honom. Redo att greppa tag i första bästa sak:) Suga in underläppen och göra massa pruttljud är med en favvo just nu. Vara still är ju inte roligt alls men att skratta så han kiknar när vi busar med honom, det är grejer. 6 månader är en rolig ålder på dom små:D

Kram

20110213<3


morgonstund

Nu börjar dagen:) ... upp och hoppa efter en relativt sömnlös natt men vi tar nya tag. Siktar på en härlig dag efter den en lugn natt. kram!

Liams & min dag!

Ett foto i timmen! Jag fotar ju Liam stup i kvarten iallafall så jag kan lika gärna hänga på bloggtrenden. Men det var svårt att komma ihåg att fota något varje timme, speciellt mot slutet.. Här är vår dag;)...


Då bestämde sig skrutten att det var dags att stiga upp. Nu ville han morgonmysa och ha sin gröt och mamma ville ha kaffe!




Efter frukosten rockade vi loss med en doppresent. Spår nr.9 -hajarna- är mammas favorit och Liam håller nog med:)




Efter musikstunden gic vi upp till pyrets rum och myste och Liam lekte med nallen och alla sina prylar i spjälen medan mamma snackade lite skit i telefonen. När morsan lagt på blev det badtajm! Världens sötaste och tröttaste kanin log mot sin mamma!




Efter badet var Liam så trött men kämpade för att inte somna men tillslut gav han sig. Under tiden passade morsan i huset på att städa lite i badrummet som var ett bombnedslag och skicka anmälan till FK. Ni ser hur kul jag tyckte att det var speciellt när det kommer upp rutor på skärmen som jag aldrig sett förr. Bara kulorna rullar in så är jag nöjd;)




Efter napen så var Liam hungrig och morsan med och så mer kaffe! Föressten så hatar jag mjölkpaketen med såndär triangelöppning. Dumt! Iallafall, efter käket ritade lillen en teckning till farmor och jag kollade ut recept till min mammas födelsedagsfirande.




Efter käk, ritande, lek och mys tyckte jag att vi skulle gå e promenad. Det tyckte inte Liam. Inte riktigt än iallafall så det blev mera mys:)




Så vi fortsatte att leka och mysa och leka och båda skrattade lika mycket:D




Efter allt stoj kom vi ut i friska luften och lämnade teckningen till farmor. Den pryder nu hennes kylskåsdörr. Rofyllt och uppfriskande.





Efter promenaden körde Liam på i sin gåstol och jag pysslade lite. Sen kom pappa hem och lillen vart hur glad som helst. Han hade ju med sig en present med i form av fruktsmoothie så han blev ännu mera poppis. Liam var sömning som sin pappa så grabbarna gick upp och nannade kudden. Jag konstaterade att köket såg förjävligt ut!




När grabbarna grus sover röjer jag! Bildbevis på att det blir skillnad. In med en tvätt och på med dom oanvända mysetofflorna som jag köpte på karnevalen. Liam har precis likadana, ville bara få med det;)




När mina <3<3 vaknar är det lekträff i Liams rum. Massa roliga leksaker som rör sig och låter. Mammas favvo - megahamstern som är så ful att den är söt. Missa ju att fota den men man kan skymta den iaf. Byta blöja och på med nattsärk och mys!




Vällingdax! En väldigt trött Liam tackar för sig och sluter sina blå.
Mamma och pappa håller till i gillestugan och slappar och gör inte mycket mer.. Tack för denna dag:D




love


rockigt:-)


Liam John Henning Essén

 

Liam John Henning Essén

2011 02 13



Vilket underbart fint dop han fick, vår fina lilla kille!<3 Blir glad ända in i själen när så många kommer för att se Liam bli blöt om huvudet. Det blev ett ganska stort dop, tror att vi var runt 50 personer. Tur att vi hade bullat upp rejält. Vi bjöd på min mammas goda tårtor (hela 4 st), Ritas punschbollar och mina foccacior. Dom blev poppis:D


 

I kyrkan var det en fin och avslappnad känsla. Precis som jag ville ha det. Vi fick sitta bakom prästen vilket var superskönt att slippa stå och trampa runt. Gudmor Åsa hade Liam i knät och jag satt brevid. Han grät inte en enda gång:D Han var jättenyfiken och tittade runt och på prästen bo när han höll låda. Liams söta kusiner Indra & Tilde hällde upp Liams dopvatten och hängde hans dophjärta i dopträdet.


Duktiga Marthina sjöng jättevackert och spelade pino. Min & Liams låt var det som gällde, gåtfullafolket! Blödig som man är bölade jag redan när hon repade haha:) Det gick ganska fort i kyrkan och sedan blev det eld i baken för att hinna till dopkaffet innan alla gäster.



 

Vi fikade en stund och öpnnade alla presenter. Herregud så mycket saker och kronor till kontot han fick. Fredrik och jag öppnade om vartannat så det inte skulle ta så lång tid. Kändes som julafton fast huvudpersonen hade inte tid, han lekte med nallarna i sittern:) Jätte tack till alla!!<3

Tror att jag fick med alla prsenter på bild nu:)

 

När vi kom hem var vi helt slut och det gick inte i många knop. Liam var mest aktiv och lekte med sina nya grejer:)


Vi hann inte fotografera så mycket utan hade fullt upp med att mingla så om någon som läser detta var gäst på dopet och har några bra bilder, maila gärna dom till [email protected]

 

Jag, gudmor (faster) Åsa & huvudpersonen<3

Syskonen Essén och vår lille kille


Det var en jättefin dag och vi var helt slut när vi kom hem. Tack till söta mammsen som hjälp mig och till Rita.

<3<3<3En underbar dag<3<3<3<3




Carot top

Bort med morotsfärgen och i med brunt. Min förra färgning blev ju minst sagt misslyckad men nu får vi hålla tummarna att jag slipper stå o skämmas för min hårfärg i kyrkan imorn;)

Nu är allt klart!!:D Typ, bara att stryka dopklänningen men det tar ju ingen tid:) Ser fram emot att träffa alla imorn! Är ju bara vid högtider som verkligen alla samlas och jag tycker det är riktigt mysigt.

Nu ska färgen ur och sen blir det strykning och kvällsmys. Puss på er:D

No ordinary day

I onsdags var det en speciell dag! Min mamma fyllde år och vår lilla familj och jocke&Linda åkte dit för att fira lite. Det stora gallejet blir i mars:) Vi drack kaffe, käka lite tårta och grabbarna installera födelsedagspresenten. Mamma fick en TV av oss som firade henne och jag blev sugen på en likadan. Inbygd box så man slipper manicken under! Smidigt!! Jag hade bakat en foccacia till henne och gjort ett födelsedagskort som Liam fick ge henne:) (Ser ni i förra inlägget. ) Mysigt var det och mammsen blev superduperglad.
Mysig dag!

Inför dopet i bilder


Bumblebee

Åsa har sytt en urgullig overall som Liam fick. Han fick även flera dreglisar i elefanttyget, som är så sött, spel och ljudböcker. Ljudböckera vart en hit men Liam har ännu inte fattat att när det är en tupp på bilden ska han trycka på tuppknappen, inte alla andra knappar haha.

Han blev väldans söt i overallen. Som en liten teletubbie:D



Liam ger mormor sin födelsedagspresent


My baby has blue eyes

Har gjort allt svartvitt förutom de blå tonerna i bilden. Liams ögon lyser mer än vanligt då:D Tror att alla mammor tycker att just sitt/sina barn är dom vackraste i världen.






Prällen & foccacia

Snart kommer prästen hit så vi kan lägga upp dopet:) om ca 20 min. Köket är fullt med bakbunkar för jag har gkort foccacia men vad gör väll det;) prällen kanske vill ha en bit... Rödlök, bacon med olibolja och flingsalt. MUMS



Nu kommer han:)

Conscious Collection

Längtar tills våren! H&M släpper en underbar kollektion i april.



Fullt sjå!

Det är mycket styrande med dopplanering, barnmatslagande och få tid till familjemys. Fredrik jobbade inte över idag som tur var. Han orkade inte o jag förstår honom. Man kan ju inte jobba ihjäl sig!! Så saknar han ju att umgås med lillen! Lagade palsternacka till Liam idag och han hatade det! Han gjorde världens grimaser och vi kunde inte hålla oss för skratt, stackarn. Bytte till morot som var lite bättre:).

Försöker styra upp en resa och boka lite konserter.. Vi behöver lite gallej tillsammans jag och min fina<3

Just nu är Liams dop prio. Så mysigt med alla kära runt o och Liam i centrum i en klänning:) haha ser lite roligt ut men det är ju tradition.

Nu kokar riset nästan över så det blir mera sriva en annan gång:)

kram!

RSS 2.0