så jäkla trött

Har grunstädat hela badrummet och kört några tvättar och rensat underkläder och strumpor. Det måste vara det tråkigaste man kan göra. hela huset är ju fullt av byggdamm och bråte så det är ju skitsvårt att hålla rent. men rent ska det ju bli... kan ju inte bo i en svinstia. Fredrik kämpar som en gnu i v-rummet, rummet som gud glömde. Massa lager av skitfula tapeter som ska ner sen efter grundjobbet ska det bli nytt och fräscht! Grått och lila ska det bli på väggarna:)

Fredrik kom precis hem med 14 kilo lammkött!! han har gjort värsta klippet genom att köpa via nån på hans firma och är dö nöjd för vem gillar inte att göra klipp. Ska lära mig att laga lamm:)

nu slocknar jag snart men först lite mat och familjeys i soffan:)

"målatapeteramålatapeteramålatapetera" Fredrik 3 år:)

snart kommer mamma hit och hämtar Liam. Han är väldigt mycket hos sin mormor och farmor så vi hinner fixa här hemma. Jag är så spänd på resultatet!! kommer bli så bra och blir det inte det så är ju fredrik bra på att måla;) såhär ser det ut nu...




glad liten kille

wohoo:) Mammas lilla kille börjar bli bra. Vi är överlyckliga här hemma. vi får massor med kontakt och han skrattar mer än han gråter nu:) Han har blivit så stor. Igår upptäckte han sina händer och började snutta på dom och nu snuttar han hela tiden på sina händer. Han är världens finste grabb och jag är tokkär i min lille Liam<3

Parteyyy

Jaaa ikväll blir det partyyyyy!!! Mojito cosmo och vin!!:) Vart ska man gå?? hahaha har inte varit ute på nästan ett år ju! Klackarna i taket!!

förresten

Vi skiter i allergimaten nu!!!!!! Han reagerar inte ett dugg på att jag bytt till semper. Vi har inte ens fått remissen än och det har gått två veckor fast dom sa att det skulle gå snabbt. Så det blev ett dyrt test som jag fic göra själv för att se om han var allergisk, 1000 spänn i barnmat. Vi hade glömt att köpa den svindyra maten som bara går att få tag i på vissa apotek i stan och Liam var hungrig då, klockan 4 på morgonen. så det var bara att testa semper. Det gick super och nu känns det som om man kastat 1000 spänn i sjön! Nästa gång jag är på bvc ska jag fråga varför det tog sådan tid! ska en barnfamilj behöva lägga ut så mycket pengar för att man är rädd att barnet ska få ont om man inte ger dom specialmaten.


Vi ska till läkaren iallafall för remissen är påväg och jag kommer troligtvis få pikar för att jag skulle väntat med att ge honom vanlig mat. men jag kommer att säga precis som det är så får väll doktorn kontra hur han vill..  Lite bitter över detta?? jag? nejdå!!!

nej nu är det bråttom:)

KRAM

gunggungeligung

Liam börjar gilla sin gunga. Med en napp i munnen och en snutte över ögonen är den toppen! Men snart måste ja störa honom för vi ska in till stora staden och träffa emme!!riktigt kul ska det bli. Var för längesen vi sågs.. Måste köpa en vinteroverall till Liam. Det är ju snö ute!!  Nu dröjer det nog inte länge tills det är riktigt kallt.

Imorgon ska jag sova utan Liam för första gången..:/ Jag ska ut och käka och sen sova hos mamma och Liam stannar hemma med Fredrik... Är lite orolig hur det ska gå om jag kommer att ringa stup i kvarten men jag får väll bita mig i läppen..

Jag har förälskat mig i seroen kids rock från kids concept. Har letat efter krokar till Liams rum och dom här blir super! Han kanske blir en rockande superstar en dag. Han övar iallafall upp rösten haha:)


Aktivitetsbarn

ahhhhhg grahhhhh nahaaaaaa hela dagarna. Det som hjälper är fart och fläkt! Gunga gunga gunga.... just nu sitter jag dökonstigt för att jag gungar Liam med ften i hans bilbarnstol. Tror att han håller på att somna. Igår kom fredrik hem med en eletriskguna. Funkade sådär men han var nöjd ett tag i den. Jag har en nyfiken,livlig,stark och envis kille:)

Snart ska vi omvärdera huset och igår blev Liams rum HELT klart. Det är så mysigt nu:) Det är full fart här hemma och till helgen kommer farfar Henning och farbror Cai hit och hjälper fredrik göra klart vardagsrummet. blir bilder på allt när det är färdigt.

Carro och hennes lilla Pontus och Anna var här igår. Vi fika och gick långpromenad.. riktigt mysigt!<3 Liams Nya bästis!

Stort tack till farmor Rita som gullat med Liam så vi har hunnnit att fixa lite här hemma<3


Mormors tid:)

Mamma är helt salig nu när jag och lillen har sovit här och hon har gått promenad med honom och gullat och matat. så härligt att se...!!

Snart bär det av till krokek igen kram


tiden flyger fram


V. 39+några dagar.. Herregid vad fort det går men ändå så långsamt för det känns som om Liam har varit hos oss länge än 6 veckor och att det var evigheter sedan jag såg ut såhär. Men ändå har det gått så snabbt för killen växer med superfart. Han är en lång och stor kille:) ingen liten klutt och väldigt envis;) Sjukt att tänka sig att det var han som låg därinne:)<3

baby and the city

hej hopp!
Igår var det en riktigt mysig dag. Liam hörde jättebra och det gick fint att kånka fram med tåg och buss. Struntade i att åka med fredrik. Måste ju testa att ta mig in till stan med liam utan hans hjälp och det gick bra, om det finns snälla människor som hjälper en med vagnen vill säga;) Vi myste ett tag hemma hos marre och jag fick flera pussar av Aicha:* så söt liten tjej med rådjursögon! sen mötte vi upp Josse och kellytelly på stan och tog en rekordsnabb fika:) men vi ska ju ses imorn med så då får vi snacka mera:)

nu kommer vi inte att träffa fredrik föens på lördag:( det är behövligt men jag saknar alltid min man när vi inte ses på ett tag. Har liksom vant mig vid att han är hemma. Men han behöver vara för sig själv coh träffa sina vänner och bara vara med. Nästa helg ska han och Liam ha myshelg och jag ska sova inne i stan..

ska käka,fixa oss och packa så vi är färdiga tills taxi fredrik tar hos till hotel vevve. MYSKVÄLL!!

in till storstan!:)

Imorgon sak Liam och jag på öra och hals kontroll vid halv nio. Som bekant har jag ju inget jäkla körkort så vi får åka in med fredrik vid halvsju och gå en promenad eller fika på jukan tills halv nio. Lite sucky men men... sen ska vi ägna hela dagen inne i stan och åka hem med Fredrik vid fyra.. fika någon?:)

på torsdag ska jag och plutten sova hos vevve och ha myskväll!! premiär på att sova borta för lillkillen:) Var beredd på en hel del babyskrik vevve haha:) tänkte spendera hela fredagen i stan med och åka hem med fredrik efter hans jobb.. Fika någon??:)


Ska bli så skönt att bara strosa runt i storstan med Liam. Knasigt, känns som om jg ska på semester hahaha

KRAM

kärlekspresent<3


Jag är inte den som köper nya mobiler utan jag har mina tills dom går sönder. Fredrik har köpt mina två senaste och den här är den senaste. Han fick ett kanonpris på den med!! Den är jättebra men jättesvår att skriva mess med så jag har lagt ner det ett tag. Blir bara så arg över att det tar lång tid men jag lär mig snart;) Tack för den:)

Uppe med tuppen

Klockan 6 bestämde sig Liam att nu vill jag aktiveras så det var bara att sätta på morgonkaffet och leka med killen. Det var en mysig morgonstund för Fredrik satt med oss och gosa lite med Liam. Han låg ett tag i sitt babygym och han älskade det. Babygym är skitbra! I början funkade det ju inte alls för då såg han inte gejerna riktigt men nu kan han nog urskilja sakerna bättre och gastar och sparkar för fullt i sitt gym:) Lite nackträning och mat på det gjorde honom sömnig så nu sover han. Han sov hela fyra timmar i sträck inatt!! synd att jag inte kunde sova men det är framsteg!!:)

Hur gör alla nyblivna föräldrar för att inte komma i luven på varandra hela tiden?? Jag behöver komma i till stan och ta en latte på fräcka och gå en höstpromenad och snacka skit med någon.. Att det ska vara så krångligt att ta sig in men jag får väll sluta vara så feg och testa tåget någon gång. I värsta fall kan jag ju bara åka åt fel håll haha:) Nu

Nu vaknar lilleman.. Kram på er<3

Mammas hjärta!

Hej svejs!!

Det var inte igår..! Vi har haft fullt upp med vår lille kille här som fortfarande kämpar med sin mage. Vi testade ju miniform och sempers magdroppar men han var ju fortfarande så hård i magen och kämpade hela tiden för att få "leverera" utan framgång. Sen köpte vi sempers lemolac ersättning men den hjälpte inte ett dugg så vi testade sempers bifidus och då blev det fullt i blöjan. Men andra dagen med bifidus var det stopp igen.

vi har även varit på bvc och hos jourläkaren med Liams öra som var helt igenproppat och han skrek hela natten så vi trodde att han kunde ha en infektion. !AT- läkaren! sa att det var klet men skrev ändå ut kortisondroppar men jag sket i att använda dom! Jag kom på att han har ju skorv i örat och jag hade smort där så det var nog bara en ofarlig sörja och skriken berodde nog på magknip och jag tror att jag hade rätt för han har inga problem med sit lilla öra.

Vi fick ut något bra av det besöket iallafall! Vi fick äntligen medcin mot hans svamp i munnen. Han har varit kritvit och ramlösan bet inte på det men nu håller det på att försvinna:)

Tillbaka till magen... Jag gick in till bvc förra veckan för lillkillen var så torr över hela kroppen och hade prickar och jag har misstänkt att han kan vara komjölksproteinalergiker. Dom var tre stycken som tittade på Liam men dom sa bara "det är nog hormonplitor och värmeutslag". Ok sa jag men kan vi göra ett test fö att utesluta allergi. Men det tyckte dom var onödigt så detblev inget. Jag undrade även vad jag kunde gör åt förstoppningen. Febertermometer och att pressa upp han ben mot magen funkade inte, det kom inget ändå. Något måste han ju ha för att kunna bajsa och jag undrade över lactulose. Det tyckte dom inte kulle vi testa.

Tre dagar senare hade jag en tid på bvc och han var fortfarande torr i huden. Då säger sköterskan "Han kanske är komjölksproteinalergiker" Vi kan ju testa och se om han mår bättre. JAAAAA tänkte jag!!! Samma jäkla sköterska som sist! så vi fick köpa en ersättning för 200 spänn och vi testar nu om han mår bättre av det. Men det löste ju inte förstoppningspromlemet. JFebertermometer och att pressa upp han ben mot magen funkade inte, det kom inget ändå. Något måste han ju ha för att kunna bajsa och jag undrade om han kunde ta lactulose men det tyckte hon inte utan jag skulle höra av mig om det blev problem.

Den natten var bland den värsta i mitt liv. Vi tjöt ikapp! Min lilla kille sov ca. 1-2 timmar och resten skrek och gnydde han. Han hade ont i magen och jag verkligen såg hur han förökte pressa.. Jag ringde så fort dom öppnade och hon skulle ringa tillbaka men tiden gick. Jag pratad med 1177 med men dom hade inga bra råd utom att prata med bvc så jag fick nog och gjorde ett lavemang. Han tyckte det var så skönt konstigt nog. Han tjöt inte utan låg bara låg och tittade och avslutade det hela med en gäsp och slocknade sedan och sov i flera timmar.
Då ringer sköterskan upp och föreslår lactulose!

Så nu äter vår kille specialmat och får 2½ milliliter lactulose om dagen och vi märker skillnad. Han blir lite mindre grinigare varje dag och sover längre men alla magknip är inte borta än. Men lactulosen ger gaser och uppsvälld mage i början så vi avaktar och ser om det går över.

Vi vill bara att han ska må bra!! Han är mer livlig och lite grinigare än dom flesta bebisar jag träffat men det får han gärna vara om jag vet att han inte har ont! Man gör allt för dom små liven och det skär i en när dom lider. Men nu sover min fina grabb så sött brevid mig och verkar vara pretty nöjd:) håller tummarna för att vi får byta bajsblöja idag med:)

Stor kram

RSS 2.0